BSPK: Rritja e pagës për 0.5% e pagës së kryeministrit është  e papranueshme

BSPK: Rritja e pagës për 0.5% e pagës së kryeministrit është  e papranueshme

Sindikata e Bashkuar e Arsimit Shkencës dhe Kulturës ka reaguar pas vendimit të Qeverisë për ngritjen e pagave për 4 përqind, duke kërkuar që ngritja e pagave të jetë në vlerën e 4 përqindëshit të pagës së kryeministrit. Sipas SBASHK-ut kjo i bie se një pagë e punëtorit arsimor të jetë 118 euro më shumë.  Ndaj vendimit të Qeverisë për rritjen e pagave për 4% ka reaguar edhe  Bashkimi i Sindikatave të Pavarura të Kosovës.  Rritja e pagës për 0.5% e pagës së Kryeministrit për BSPK-në është e papranueshme./21Media