Thënie për mësuesin

Thënie për mësuesin

Vlera e mësuesit dhe pesha e qiellit nuk maten kurrë  – Konfuci

Mësuesi prek përjetësinë. Kurrë nuk mund të thuhet se ku përfundon influenca e tij – Henry Adams

Ëndrra  fillon  me  një  mësues  i  cili  beson  në ju, i  cili  ju  shtyn  dhe  ju shpie në një plato tjetër, nganjëherë  ju  ngacmon  me  një  shkop  të  mprehtë  të  quajtur   ‘ e vërteta ‘– Dan Rathe

Shkolla vlen aq sa vlen arsimtari i saj  – Fridrih Adolf Vilhelm Disterveg

Ai njeri që i bënë të lehta gjërat e vështira është vetëm mësuesi – Ralph Waldo Emerson

Mësuesi  është përhapësi i dritës – Luigj Gurakuqi

Mësimdhënia është profesioni ndoshta më i çmuar, më i dobishëm për bashkësinë dhe ka ndikim më të madh në lumturinë e përbashkët  – Etiene Cabe

Secila fjalë që flet mësuesi duhet të jetë mësim; secili hap që bën ai duhet të jetë shembull i mirë – Jean-Baptiste de La Salle

Kush guxon të japë mësim, kurrë nuk duhet të pushojë së mësuari – John Cotton  Dana

Mësuesi është ai që të hap derën, në të cilën ti  duhet të hysh vet– Kineze /21Media