Shpjegim për truqet më të famshme

Shpjegim për truqet më të famshme

Ndonjëherë truku magjik e misterioz është i saktë atje në sipërfaqe, por gjithçka duket se është vetëm mashtrim.

Tani kemi një shpjegim të thjeshtë për truqet më të famshme.

Një njeri që qëndron pezull në mes të rrugës nuk është as magjistar as duke bërë joga. Iluzioni realizohet nëpërmjet vendosjes së një strukture çeliku nën rrobat e trasha të interpretuesit. Natyrisht, nuk përdoren asnjë fuqi sekrete këtu.

Madje keni parë edhe njerëz që ecin mbi ujë e zakonisht ky mashtrimi kryhet në lumenj me baltë ose të paqartë ose ujërat e bëra nga njeriu, si pishina. Qëllimi kryesor është që të krijojë një platformë të qartë plastike që padyshim të jetë e padukshme për audiencën. Tani mund të ecësh mbi ujë pa qenë bir i Perëndisë.

Për disa interpretues, të mësuarit për të gëlltitur një shpatë mund të duhen vite si një praktikë jashtëzakonisht e rrezikshme. Mashtrimi kërkon shumë përgatitje fizike dhe psikologjike. Praktikuesi e vë kokën lart në mënyrë që fyti dhe stomaku i tij të bëjnë një vijë të drejtë dhe nuk do të lëndohen nga shpata, shkruan rtv21.tv.

Iluzioni sikur ka një trup të ndarë funksionon vetëm kur shikoni interpretuesin nga përpara. Nga ana, ju mund të shihni se nga gjuri në bel është në fakt një manekin plastik. Rrobat e buta dhe qëndrimi i trupit krijojnë iluzionin e përkryer të një njeriu që mban këmbët e tij./21Media