Nuk janë foto të vërteta

Nuk janë foto të vërteta

Piloti brazilian Daniel Centeno duket se ka arritur në lartësi të reja me lojën e tij të rrezikshme vetjake, duke u varur nga dritarja e avionit. Por a është me të vërtetë ai i guximshëm dhe a janë vërtet këto foto të egra?

Jo. Për të krijuar imazhet e tij mahnitëse, Daniel, përdori Photoshop, ai nuk foto jashtë aeroplanit. Disa detaje japin këtë: flokët e Danielit nuk po fryjnë kundër erës dhe reflektimet në syzet e tij të syzeve po tregojnë një pistë aeroporti. Oh, gjithashtu edhe ai tha kështu, transmeton rtv21.tv.

Kjo është e drejtë, Danieli pranon se imazhet janë të rreme në titrat e tyre. “Duhet t’ju njoftoj se kjo foto është e rreme, vetëm në rast”, thotë njëri prej tyre. “Modaliteti i Photoshop-it është ON”, thotë një tjetër.

Përkundër kësaj, shumë njerëz kanë shprehur hapur besimin e tyre se këto ishin të vërteta.
Njerëzit janë të lirë të besojnë atë që ata zgjedhin, por pasagjerët nuk duhet të kenë frikë nga pilotët e tyre duke marrë fotografi në mes të fluturimit në vend që të kontrollojnë avionin./21Media