Shtetet e Bashkuara të Amerikës po tërhiqen nga organizata kulturore e Kombeve të Bashkuara, Unesco, duke e akuzuar për tendenca anti-izraeliste

Shtetet e Bashkuara të Amerikës po tërhiqen nga organizata kulturore e Kombeve të Bashkuara, Unesco, duke e akuzuar për tendenca anti-izraeliste

Departamenti i shtetit tha se do të vendoste një mision vëzhgues në organizatën me bazë në Paris, për të zëvendësuar reprezentuesit e tyre.

Unesco deklaroi se largimi i SHBA-ve është një humbje e madhe për familjen e Kombeve të Bashkuara si dhe për multilateralizmin, shkruan rtv21.tv.

Kjo agjenci njihet për përcaktimin e vendeve të trashëgimisë botërore si Palmyra në Siri si dhe Kanioni në Shtetet e Bashkuara./21Media