Ulcera është një shtresë e hollë e mukusit që mbron stomakun nga lëngjet tretëse

Ulcera është një shtresë e hollë e mukusit që mbron stomakun nga lëngjet tretëse

Shkaqet kryesore të sëmundjes ulceroze janë infektimi nga bakteri helikobakter-pylori dhe abuzimi me aspirinën dhe barnat antiinflamatore, si ibuprofeni dhe naprokseni.

Nëse dyshohet për ulcerë, mjeku mund t’ju rekomandojë të bëni një endoskopi për ta diagnostikuar dhe trajtuar siç duhet.

Këto janë shenjat paralajmëruese të ulcerës së stomakut:

-Dhimbje stomaku

-Urth dhe gromësira

-Të përziera dhe të vjella

-Të vjella dhe jashtëqitje me gjak

-Dhimbje në shpinë ose kraharor