A keni ndonjë prej këtyre shenjave?

A keni ndonjë prej këtyre shenjave?

Çdo person ka tipare karakteri, të veçanta vetëm për atë ose veten.

Aspektet e psikikës që janë – në qoftë se janë të pranishme në të tjerët – janë jashtëzakonisht të rralla.

Por, a e dini se trupat tanë mund të kenë shumë karakteristika unike gjithashtu?!

Më poshtë ju sjellim aftësitë dhe karakteristikat e jashtëzakonshme fizike të gjetura në vetëm një përqindje të vogël njerëzish anembanë botës, përcjell rtv21.tv

Gjuha fleksibile

Kur është fjala për aftësinë “fleksibile të gjuhës”, gjatësia e caktuar e gjuhës dhe tensioni i muskujve janë një domosdoshmëri. Përveç gjenetikës, mjedisi gjithashtu mund të jetë një faktor në formimin e këtij tipari. Për shembull, indianët janë veçanërisht të prirur që të kenë gjuhë fleksibël. Shkencëtarët besojnë se kjo ka të bëjë me veçoritë e gjuhës së tyre.

Shtrirja e fleksibilitetit të gjuhës mund të ndryshojë. Hulumtuesit madje shkuan aq larg sa për të kryer një studim të veçantë mbi këtë temë. 63% e pjesëmarrësve të testit kanë arritur të hedhin gjuhën e tyre në një rrotull, 14% kanë arritur të përkulen në gjysmë dhe më pak se 1% janë në gjendje të bëjnë gjuhën e tyre në si një rrudhë të trefishtë.

Veshët e lëvizshëm

Përafërsisht 22% e njerëzve në planet janë të aftë të luajnë një vesh, ndërsa jo më shumë se 18% e bëjnë këtë me të dy veshët. Por, kjo nuk ishte gjithmonë kështu: paraardhësit tanë të largët ishin virtuoza e vërtetë në bërjen e të gjitha llojeve të lëvizjeve me këto pjesë të trupit. Fakti është se muskujt përgjegjës për lëvizjen e veshit dikur kanë qenë të zhvilluar mirë në njerëz, por u bënë të tepërta gjatë zhvillimit të evolucionit, përcjell rtv21.tv

Gishti i kthyer

Gishti i Hitchhiker-it është një fenomen fiziologjik, në të cilin falangja e sipërme e gishtit mund të përkulet 90 gradë në drejtim të kundërt me pëllëmbën. Kjo hiperextensibility është shkaktuar nga prania e një gjeni të veçantë, i njohur si “gisht i trashë geni”. Një tipar i tillë është trashëguar dhe ndodh në rreth 25% të njerëzve.

Hapësira ndërmjet dhëmbëve

Diastema është një hendek midis dhëmbëve të përparme, që ndodh në rreth 20% të njerëzve. Nga këndvështrimi i dentistëve, është një anomali që kërkon ndërhyrje mjekësore. Por, shumë njerëz, duke përfshirë edhe të famshëmit, mendojnë se kjo veçori shton unitet në imazhin e tyre!

Hapësirat në faqe

Poseduar nga rreth 25% e popullsisë së botës, hapësirat në faqe janë një defekt në strukturën e muskujve zigomatikë, e cila është përgjegjëse për të qeshur. Kur një person buzëqesh, një pjesë e faqeS është tërhequr nga brenda.