Arsyet e jetëgjatësisë në disa vende të botës

Loading...

Arsyet e jetëgjatësisë në disa vende të botës

Japonia është vendi i parë në botë që jetojnë më gjatë, me mesataren 60 vjeçare që vazhdon të jetojë deri në moshën 86 vjeçare. Ekspertët thonë se kjo është për shkak të dietave të mira, jetesës aktive dhe strukturës mbështetëse familjare.

Pas Japonisë, Singapori ka jetëgjatësinë më të lartë të Azisë në moshën 60 vjeçare.

Italia, dieta italiane, e kombinuar me një klimë që promovon aktivitetin në natyrë,  thuhet se luan një rol të rëndësishëm në plakjen e shëndetshme të italianëve.

Spanja, versioni spanjoll i dietës mesdhetare i kombinuar me rrjete të forta familjare besohet të rrisë jetëgjatësinë e popullatës së saj. Në Spanjë, jetëgjatësia mesatare është mosha 60 vjeç.

Franca gjithashtu moshën e jetëgjatësisë mesatarishtë ka mbi 60 vjeç që jetojnë deri në moshën 85 vjeç.

Andorra, ushqimi dhe stili i jetës në natyrë në Andorrë ndihmojnë për ta mbajtur popullatën e moshuar të vendit të shëndetshëm.

Australia, sistemi universal i kujdesit shëndetësor në Australi, i kombinuar me stilin e jetesës australian, ndihmon njerëzit të jetojnë më gjatë, sipas ekspertëve, transmeton rtv21.tv

Zelanda e Re, jeta në natyrë dhe infrastruktura shëndetësore merren me mbajtjen e Zelandës së Re të shëndoshë dhe jetojnë më gjatë.

Zvicër, pasuria dhe sistemi i kujdesit shëndetësor në Zvicër kreditohen për rritjen e jetëgjatësisë së vendit.

Monaco, pasuria e gjerë e banorëve të Monakos thuhet të jetë faktori kryesor që mbështet shëndetin në të moshuarit e Monakos.

San Marino, ashtu si shumë vende të tjera me jetë të gjatë, ekonomia dhe infrastruktura e fortë e San Marinos mendohet të jetë arsyeja se pse banorët e saj jetojnë  gjatë./21Media