Poezi nga Erblina Gashi

Poezi nga Erblina Gashi

Mëngjesi ishte ngrysur
Plot re të zeza,
çdo gjë ishte vyshkur
ishte tharë dhe vesa.

Muaj kishin kaluar,
që kur s’kishte rënë shi,
gjithçka ishte verdhuar.
njerzit kishin etje e jo uri.

Sot këto mjegulla të zeza
sollën gëzim e shpresë
sepse do filloj shiu
në tokë të zbresë./21Media