Prodhuesi çek Shkoda do të prezantojë SUV-në e tij të parë me simbolin e RS në panairin e automobilave në Paris

Loading...

Prodhuesi çek Shkoda do të prezantojë SUV-në e tij të parë me simbolin e RS në panairin e automobilave në Paris

Modelet RS Shkoda, të tilla si RS Fabia dhe RS Octavia janë ndër më të popullarizuarat, dhe për herë të parë do të hyjë në familje edhe një model i ri nga terreni.

Në vjeshtë, debuton Kodiaq RS, por ndryshe nga Octavie që ka dy variantet e benzinës dhe benzinës, ky SUV do të ketë vetëm njësinë TDI të naftës në ofertën e saj.

Ky është një motor 2.0-litra i shoqëruar ekskluzivisht me një kuti automatike me tufë të dyfishtë. Ky është adaptimi i agregatit Passat BiTDi, i cili ka 237 kuaj fuqi.

Derisa te modelet e tjera RS mund të zgjidhen midis boshtit të parë dhe katër pikave, Kodiaq RS do të ketë vetëm AWD drive.

Nga Çekia ka lajmërime se pas markës Kodiaq RS mund të vijnë edhe limuzina Superb, por nuk ka tregues se kur kjo do të ndodhë. Ndërkohë, Fabia RS duhet të bëhet një hibrid i fuqishëm i ri në gjeneratën e re në fillim të vitit 2020.