Ende larg plotësimit të kushtit për liberalizim

Ende larg plotësimit të kushtit për liberalizim

Indeksi i perceptimit te korrupsionit për vitin 2017, ngrit Kosovën ne vendin 85 nga vendi 95 qe ishte vitin e kaluar. Por u regjistrua kjo ngritje?

A është luftuar në të vërtetë korrupsioni?! Organizatat që përcjellin punën e prokurorive dhe gjykatave thonë se korrupsioni nuk është luftuar as në vitin 2017,  përkundrazi sipas tyre, ka vazhduar lufta e pa kompromis e organeve te sigurisë dhe ndjekjes që të amnistojnë korrupsionin. Sipas tyre, Kosova mbetet larg plotësimit të njërit nga kushtet për liberalizim të vizave, që është luftimi i krimit të organizuar dhe korrupsionit./21Media