Mushkolaj: Janë ligjet për rregullim të mediave, mungon zbatimi i tyre, kurse disa medie nuk kanë as adresë fizike dhe asnjë kontakt.- Gashi: Kërkojmë nga mediat të vërtetojnë faktin

Mushkolaj: Janë ligjet për rregullim të mediave, mungon zbatimi i tyre, kurse disa medie nuk kanë as adresë fizike dhe asnjë kontakt.- Gashi: Kërkojmë nga mediat të vërtetojnë faktin

Në kohën kur edhe Kosova përballet me problemin e keqinforormimit, lajmet e rreme dhe shpifjet në media, u diskutua se si të luftohen këto dukuri. Në tryezën e diskutimit me temë “Lajmet e rreme, gjuha e urrejtjes dhe shpifja e fyerja në mediat online” u tha se duhet të ekzistojnë kritere të caktuara dhe se duhet verifikimi i asaj çka thuhet, dhe jo vet publikimi i saj./21Media