Shqiponja dykrenare nxiti një debat të madh

Shqiponja dykrenare nxiti një debat të madh

Festimi i shënimit të golave që bënë Granit Xhaka e Xherdan Shaqiri në ndeshjen kundër Serbisë në Kampionatin Botëror që u mbajt gjatë verës në Rusi, ka shtyrë që në Zvicër fjala “Shqiponjë” të jetë fjalë e vitit.

Këtu është fjala më e mirë zvicerane të vitit nga pjesët gjermane, franceze dhe italiane.

Në një vit që u mbajt Kupa Botërore e futbollit, fjala kryesore në gjermanisht-gjermanishtfolëse të vendit ishte “Doppeladler” (shqiponjë dykrenare), ndërsa ekuivalenti i tij italian (“gesto dell’Aquila”) u propozua si fjala kryesore në pjesën italiane të vendit.

Juria e Shkollës së Lartë të Zurichut për Shkenca Aplikative, ka marrë vendim që fjala “shqiponjë” të zgjedhet si fjalë e vitit në Zvicër, shkruan rtv21.tv.

Gjatë ndeshjes, lojtarët shqiptarë Xherdan Shaqiri dhe Granit Xhaka, festuan shënimin e golave të tyre duke bërë simbolin e shqiponjës dykrenare me duar.

Gjesti i “shqiponjës” nxiti gjithashtu një debat rreth kombësisë së dyfishtë në Zvicër me disa pyetje në lidhje me besnikërinë e lojtarëve që e përdornin atë në flamurin zviceran./21Media