Shqiptari ka ngritur biznes në Venedik

Shqiptari ka ngritur biznes në Venedik

Kastriot Zilja, artist nga qyteti i Vlorës, tani e rreth 29 vjet jeton në Venedik, ku ka ngritur edhe biznesin e tij të prodhimit dhe tregtimit të maskave veneciane. E ka nisur këtë aktivitet rastësisht, por tashmë është një nga furnizuesit e tregut të suvenireve te maskave në Venedik.

Ai shprehet se,“përgatitja dhe dizejnimi i maskave, përbëjnë një art më vete, që kërkojnë fantazinë dhe profesionalizmin e një piktori”.

Përgatitja e formave, e dekorit etj kalon në disa procese, ku duhet të zotërohen të fshehtat e përgatitjes së maskave, pasiqë ato i bën 100 % punë dore, për dallim nga tregtarët kinez, të cilëtt kanë dëmtuar tregun, duke shitur maska jo origjinale./21Media