Ky shtet ka më shumë shtëpi se sa banorë

Ky shtet ka më shumë shtëpi se sa banorë

Japonia ka pasur gjithmonë probleme me pronat: Ka më shumë shtëpi sesa njerëz për të jetuar në to.

Katër vjet më parë, Naoko dhe Takayuki Ida iu dhanë një shtëpi falas.

Është një shtëpi e gjërë, dykatëshe e vendosur në mes të pemëve në një rrugë dërrmuese të vendit në qytetin e vogël të Okutama, në prefekturën e Tokios.

Në vitin 2013 numëroheshin 61 milionë shtëpi dhe 52 milionë familje. Dhe situata pritet të përkeqësohet, transmeton rtv21.tv.

Duke qenë se të rinjtë largohen nga zonat rurale për të gjetur punë në qytetet e urbanizuara, qytezat dhe fshatrat janë kthyer në vende “fantazmë” ose siç njihen në kulturën popullore të Japonisë “akiya”.

Parashikohet që në 2040 afërsisht 900 qytete dhe fshatra përgjatë Japonisë nuk do të ekzistojnë më, dhe Okutama është njëri prej tyre.

Në këtë fshat dhënia e shtëpive është një strategji mbijetese, prandaj kush shkon të jetojë atje i sigurohet dhe një shtëpi./21Media