Bibliotekë, dhuratë me mbi 500 tituj të ri, për nxënësit e shkollës “Lasgush Poradeci” Rashincë

Bibliotekë, dhuratë me mbi 500 tituj të ri, për nxënësit e shkollës “Lasgush Poradeci” Rashincë

Bibliotekat e shkollave në Kosove me theks të veçanta ato në zonat rurale janë pak të furnizuara me libra. Në mesin bibliotekave të varfëra në fshatrat të ndryshëm të Kosovës ishte edhe ajo e shkollës “Lasgush Poradeci” që gjendet në fshatin Rashincë, të komunës së Shtimes. Po themi ishte sepse tashmë ajo gëzon një fond të pasur me libra i cili u sigurua fal nismës së gazetares së RTV21 Edona Demiqi – Haxhiu, e cila bashkë e Bibliotekën Kombëtare, Gizin gjerman dhe mobilierinë “Doni” nga Mitrovica dhuruan mbi 500 libra dhe siguruan edhe dollapët për t’i vendosur ato.( E përgaditi- Edona Demiqi)./21Media