Kur s'ke para, por imagjinatë dhe kreativitet

Kur s’ke para, por imagjinatë dhe kreativitet

Një djalë 13 vjeçar është shumë i varfër për të blerë lodra, megjithatë ai krijon makina nga gomat e pantoflave të hedhura.

Moshatarët e tij janë të dhënë pas lojrave kompjuterike, kështu ata shpenzojnë kohën.

Ndërsa ky djalë i ri nuk posedon gjera të tilla, andaj përdorë imagjinatën dhe kreativitetin e tij, transmeton rtv21.tv.

Ai është shumë i varfër për të blerë edhe lodra plastike, e lëre më nga lojërat kompjuterike. Në vend të kësaj, ai ka dalë me një ide të mrekullueshme krijuese.

Jupel Batobato, 13 vjeç, ndjek shkollën fillore “Casillon” në Baco të Filipineve. Familja e tij jeton nën vijën e varfërisë dhe lojërat e reja janë jashtë diskutimit.

Sipas një postimi të Facebook nga Indigenous PH, Batobato i përket fisit të quajtur “Mangyan”. Ai është pjesë e një komuniteti ku nuk ka energji elektrike.

Edhe ecja e tij në shkollë është e vështirë. Kjo është një udhë e përafërt, dhe familja e tij nuk mund të përballojë për të blerë as këpucë, kështu që ai kalon çdo ditë zbathur.

Ajo bën afërsisht 20 minuta për të ecur çdo ditë në shkollë.

Sipas Mirror, djali i vogël ka një magjepsje me makina dhe gjithmonë ka ëndërruar të ngasë një xhip për në shkollë.

Në shëtitjet e tij, shpesh e gjen gomën e vjetër ose me rrokullisje dhe me imagjinatën e tij krijon vepra unike artistike në formën e lodrave-makina, xhipa dhe furgona.

Fëmija i talentuar bën modele të makinave nga këpucët e vjetra dhe pantofla që dhurohen nga familja dhe miqtë.

Çdo makinë është një vepër e artit të detajuar./21Media