1492 -Christopher Columbus (Cristiforo Colombo) zbuloi ishullin e Hispanjolës

1492 -Christopher Columbus (Cristiforo Colombo) zbuloi ishullin e Hispanjolës

1988 – Vdiq Roy Orbison (Roy), një nga yjet më të mëdhenj të muzikës pop dhe të muzikës contry, autori i “Only the Lonely”, “Pretty Woman”, “Running Scared”.

1492 -Christopher Columbus (Cristiforo Colombo) zbuloi ishullin e Hispanjolës, tani e ndarë mes Haitit dhe Republikës Dominikane.

1507 – Kartografi gjerman Martin Valdzemiler (Waldsemueller) botoi hartën e parë gjeografike të kontinentit të ri që ai e quajti Amerikë, sipas emrit të lundërtarit italian Amerigo Vespucci.