Më në fund ëndrrat e shumë njerëzve janë bërë të vërteta!

Më në fund ëndrrat e shumë njerëzve janë bërë të vërteta!

Një studim i botuar në Shëndetin e të Drejtave të Njeriut zbuloi se ngrënia picave ndihmon të humbni peshë. Jo, nuk është një shaka. Gjëja e rëndësishme është të dish se si dhe kur të hahet pica, përcjell rtv21.tv

Të gjithë duam të jemi të aftë, por realiteti është se dieta është një makth për shumë prej nesh. Dhënia e shumë prej ushqimeve tona të preferuara është pothuajse e pakonceptueshme … deri tani.

Hulumtimet nga Portugalia, të publikuara në Shëndetin e meshkujve tregojnë se njerëzit që marrin “një ditë pushimi” një herë në javë dhe hanë pica, akullore ose ndonjë ushqim tjetër janë më të motivuar dhe më të përkushtuar ndaj planit të humbjes së peshës.

Studimi krahasoi dy grupe të njerëzve në një dietë prej 10,500 kalori në javë. Dietistët në grupin e dytë u lejuan të hanë të gjitha ato që donin të dielave. Nuk kishte dallim të madh në sasinë e peshës që të dy grupet kishin humbur, por ata pjesëmarrës që kishin marrë një ditë pushimi ishin më të lumtur dhe më të motivuar që të rrinë me dietë.

Kjo do të thotë se nëse jeni duke menduar për dietë, caktoni një ditë në javë për ushqime të kota. Gjëja e rëndësishme është që të qëndroni brenda kalorive të përditshme (ose javore) dhe të mos hanë shumë./21Media