Shkaku kryesor i goditjes në tru është mungesa e furnizimit me gjak në atë pjesë të trupit

Shkaku kryesor i goditjes në tru është mungesa e furnizimit me gjak në atë pjesë të trupit

Në momentin që dikush pëson një goditje në tru ju mund t’i shpëtoni jetën duke bërë këtë veprim të vetëm. Ajo që do ju duhet është vetëm një gjilpërë e sterilizuar.

Sigurohuni që të gjitha gishtat të rrjedhin gjak, në mënyrë që viktima të ndihet më mirë. Shpesh, ju duhet të prisni disa minuta para se të shihni rezultatet nga kjo metodë e akupunkturës.

Pas këtij veprimi, nëse shihni që situata po rëndohet duhet t’i masazhoni veshët derisa të skuqen dhe t’i shponi në pjesën e butë me po të njëjtën gjilpërë.

Ndryshe, ky trajtim nuk duhet të zëvendësojë ndihmën mjekësore nga profesionistët e shëndetësisë. Ju duhet ta përdorni këtë teknikë vetëm si ndihmë të shpejtë emergjente./21Media