Të bësh art me mbeturina!

Loading...

Të bësh art me mbeturina!

Bordalo II është një artist portugez i cili fitoi famë botërore për krijimin e skulpturave të tij “Trash Animal”.

Artur Bordalo ka lindur në Lisbonë në vitin 1987 dhe frymëzimi i tij kryesor ishte gjyshi i tij Real Bordalo, një artist që kapi peizazhet e qytetit me bojëra uji, përcjell rtv21.tv

Bordalo II filloi karrierën e tij duke bërë grafite në rrugë. Megjithatë, ai ndjeu nevojën për t’i dhënë kuptim artit të tij, kështu që filloi të krijonte kafshë nga materiale të ndryshme mbeturinash.

Punimet e Bordalo janë zakonisht mjaft të mëdha: kolazhe të bëra nga plastika e mbeturinave, pjesët e makinave, materialet e ndërtimit dhe mbeturinat e tjera. Skulpturat që rezultojnë të kafshëve janë me të vërtetë mbresëlënëse, por edhe më e rëndësishme është mesazhi që ata mbajnë.

“Ideja është të përshkruaj vetë natyrën, në këtë rast kafshët, nga materialet të cilat ndikojnë në shkatërrimin e natyrës. Këto vepra janë ndërtuar me mbeturina: shumica gjenden në fabrika të braktisura ose edhe në disa prej kompanive që po kalojnë një proces riciklimi, “tha Bordalo në intervistën për mediat e huaja.

Në vijimë përmes fotografive ju sjellim pjesë nga puna e këtij artisti./21Media