Mësojeni agjendën e plotë të festivalit tre ditor

Loading...

Mësojeni agjendën e plotë të festivalit tre ditor

Sot në fshatin Dejnë të Komunës së Rahovecit, për të 17-tin vit me radhë do të nis Festivali Tradicional Kombëtar i Folklorit “Anadrinia Jehon 2018”. Festivali “Anadrinia Jehon”, organizohet në kuadër të aktiviteteve të “Javës së heronjëve dhe dëshmorëve të Komunës së Rahovecit” dhe organizohet në përkujdesjen e Kryetarit të Komunës së Rahovecit, Smajl Latifi.

 

Festivali do të organizohet sipas kësaj agjende:

 

Ora : 17:00-Pritja e grupeve artistike nga Drejtori i DKR-së ,Ervin Hoxha (Shkolla fillore “Rudolf Walther)” në fshatin Dejnë.

Ora : 17:30-Defilimi i grupeve artistike

Ora 18:30 – Përurimi i Amfiteatrit të Festivalit nga Kryetari i Komunës Smajl Latifi.

Ora : 19:00-Hapja e  edicionit të 17-të, të Festivalit Kombëtar të Folklorik “Anadrinia Jehon 2018” nga Kryetari i Komunës Smajl Latifi.

 

Grupet pjesëmarrëse :

 

Nata e I-rë 11 Maj 2018

1.SH.K.A ,,Anadrini” Dejnë

2.SH.K.A,,Ardhmëria ” Gjakovë

3.SH.K.A,,Tingujt e Vendlindjes “Kaçanik

4.SH.K.A,,Muharrem e Xhevat Qena “

5.SH.K.A,,Isa Boletini “Rogovë

6.SH.K.A,,Rahoveci”Rahovec

7. AKV ,,Zëri i Kosovës,, Fushë Kosovë.

 

Nata e II-të 12 Maj 2018

1. AKV,,Hajvalia” Prishtinë

2.SH.K.A,,Bresana”Dragash

3.AKV,,Dëshmorët e Kombit “Obiliq

4.SH.K.A,,Albana “-Kamenicë

5.AKV,,Mitrovica “Mitrovicë

6.Grupi i rapsodëve nga Malisheva

7.Rapsodët Shefki Salihu dhe Shaban Baksi

8.AKV ,,Nënë Tereza ” Tiranë

9.AKV,,Visaret e Krrabes “.

 

Nata e III-të 13 Maj 2018

1.SH.K.A,,Bajram Curri “Krushë e Madhe

2.SH.K.A,,Minatori “Kishnicë

3.Grupi i Rapsodëve Gjenevë

4.AKV ,,Folk Alb” Tiranë

5.Solistja ,,Hava Bekteshi” Hamburg

6.AKV ,,Kemajl Azizi ” Viti

7.AKV,,Ilirida “Shkup

8.AKV.,,Emin Duraku “Shkup Mysafir.