Statuja me ngjyra

Statuja me ngjyra

Një fotograf i cili më parë fotografitë e vjetra dhe ato bardh e zi i ka kthyer me ngjyra tani ka vendosur që edhe statujat të bëhen më të veçanta duke i ‘ngjyrosur’.

Imazhet origjinale të statujave janë pjesë e së njëjtës seri statujash nga Charles Summer, të blera me fonde të trashëgimisë nga James Russell Thompson në 1888. Një i rastësishëm është Hebe, që është pjesë e Koleksionit Stoddard, transmeton rtv21.tv.

Përderisa statujat kanë ruajtur emrat e tyre origjinal në seri, ky artist ka zgjedhur me dashje që të mos i vendosë në kontekstin e personazheve historike që përfaqësonin statujat, por t’i shihnin thjesht si gra të bukura dhe të imagjinonin se kush mund të kishin qenë fillimisht.

Fillimisht janë projektuar pjesët si imazhe, por me një frymë ironike. Efektet e zgjedhura janë delikate, dhe i përshtaten imazheve./21Media