Një studim i bërë së fundmi nga tregon se një në 8 amerikan janë të varur nga alkooli, dhe se një në 4 abuzues të alkoolit janë nën moshën 30 vjeçare

Një studim i bërë së fundmi nga tregon se një në 8 amerikan janë të varur nga alkooli, dhe se një në 4 abuzues të alkoolit janë nën moshën 30 vjeçare

Studimi gjithashtu ka zbuluar se abuzuesit më të mëdhenj janë meshkujt, dhe personat që jetojnë me rrogë minimale në Amerikë, ndërsa pas tyre vijnë ata që jetojnë me ndihmë nga shteti.

Në dekadën e parë të viteve 2000 abuzimi me alkool në Amerikë është rritur për 49%, dhe 12.7% e popullatës të SHBA-s janë abuzues alkooli.

Brdiget Grant, autorja e këtij studimi tha se arsyeja se pse është shënuar kjo rritje e madhe e abuzimit me pije alkoolike, është rritja e madhe e stresit tek amerikanët, dhe se alkooli i ndihmon njerëzit e preku nga stresi dhe depresioni që ta kenë më të përballojnë më lehtë realitetin e tyre.

Qendra e Kontrollimit të Sëmundjeve, thotë se në SHBA brenda vitit vdesin së paku 88 mijë persona nga alkooli apo rrethana të lidhura me alkool./21Media