Rrëshqitjet e dheut në rrugë paralizon pikën turistike

Rrëshqitjet e dheut në rrugë paralizon pikën turistike

Shira të mëdha të përcjella me erëra të fuqishme kanë detyruar evakuimin e dhjetëra njerëzve, disa hotele janë vërshuar, ndërsa qindra vetura kanë përfunduar nën ujë ose baltë në pikën turistike greke Halkidiki.

Zjarrfikësit deri në dhjetë herë janë detyruar që të tërheqin njerëzit nga automobilat e ngujuar dhe janë angazhuar të gjitha pompat për zbrazjen e ujit.

Sipas informacioneve të fundit, probleme gjatë 48 orëve të fundit ka pasur edhe në Neos Marmaras, Toroni, Sarti, Vuruvuru dhe Siki.

Rrëshqitjet e dheut në rrugë, automobila, të cilët i bart uji, shtëpitë e vërshuara, apartamente dhe punëtoritë janë paralizuar në këtë pjesë të Halkidikit, dhe dëmet ende janë duke u vlerësuar.