Emanuel Makron ka thënë se suficiti tregtar i Gjermanisë është i dëmshëm për ekonominë e BE-së

Loading...

Emanuel Makron ka thënë se suficiti tregtar i Gjermanisë është i dëmshëm për ekonominë e BE-së

Kandidati i pavarur për president të Francës, Emanuel Makron deklaroi se suficiti i lartë i Gjermanisë është i dëmshëm për ekonominë e eurozonës dhe ka bërë thirrje për vendosjen e balancës, raporton agjencia e New Yorkut, ”Bloomberg”.

“Gjermania po krijon dobi nga mos balanca në brendi të eurozonës dhe shënon suficit shumë të lartë tregtar”, tha Makron në një intervistë, e cila sot është publikuar në gazetën gjermane “Funke mediengrupe” dhe në gazetën franceze “West France”.