Francois Hollande tha se Franca dhe Evropa se sulmi amerikan duhet të përdoret për nisjen e bisedimeve për Sirinë

Francois Hollande tha se Franca dhe Evropa se sulmi amerikan duhet të përdoret për nisjen e bisedimeve për Sirinë

Franca dhe pjesa tjetër e Evropës duhet të shfrytëzojnë sulmin e fundit raketor amerikan në Siri si mjet për rinisjen e bisedimeve paqësore ndërmjet palëve të përfshira, ka thënë presidenti francez Francois Hollande në intervistën e publikuar në numrin e sotëm të gazetës “Le Mond”.

Sipas shefit të shtetit francez, të dhënat informative treguan se sulmi me gaz nervor, i cili shkaktoi sulmin raketor amerikan, ishte i natyrës taktike dhe i kryer me aeroplanë, transmeton Reuters.