Poezi nga Fan S.Noli

Loading...

Poezi nga Fan S.Noli

Syrgjyn -vdekur

(Elegji për Luigj Gurakuqin)

Nëno moj, mbaj zi për vllanë, 
Me tre plumba na i ranë, 
Na e vran’ e na e shanë, 
Na i thanë trathëtor. 

Se të deshte dhe s’të deshnin, 
Se të qante kur të qeshnin, 
Se të veshte kur të çveshnin, 
Nëno moj, të ra dëshmor. 

Nëno moj, vajto, merr malin, 
Larot t’a përmbysnë djalin 
Që me Ismail Qemalin 
Ngriti flamur trimëror. 

Nëno moj, m’a qaj në Vlorë 
Ku të dha liri, kurorë, 
Shpirt i bardhë si dëborë; 
Ti s’i dhe as varr për hor. 

Nëno moj, ç’është përpjekur 
Gojë-mjalt’ e zëmër-hekur, 
Syrgjyn-gjall’ e syrgjyn-vdekur, 
Ky Vigan Liberator.