Artisti thyen imazhin tradicional

Loading...

Artisti thyen imazhin tradicional

Scott Scheidly është një artist nga Ohio, aktualisht jeton dhe vepron në Orlando, Florida, i cili e quan veten surrealist në zemër. Serija e tij “The Pinks” ka disa nga ajo detaje më shumë që Scheidly vendosi të përshkruajë figura historike në një mënyrë krejtësisht të re.

Siç thotë vetë artisti, kjo seri “hulumton implikimet kulturore dhe shoqërore të ngjyrës dhe simbolizmit dhe se nocionet e paracaktuara që shoqërojnë këto perceptime të cilat mund të ndryshojnë identitetin e dikujt dhe pikëpamjen e mëvonshme botërore”.

Scheidly përshkruan figurat historike duke përdorur satirë, transmeton rtv21.tv.

Artisti edhe me këtë seri, ai vazhdon ta bëjë këtë. “Përderisa po i bëj njerëzit të mendojnë jashtë kutisë, unë jam i lumtur”, tha ai./21Media