Poezi nga Evgenij Evtušenko

Poezi nga Evgenij Evtušenko

TË MOS KUPTOHEMI ËSHTË E TMERRSHME

Të mos kuptohemi është e tmerrshme –
të mos kuptohemi e të mos përqafohemi.
Por megjithëse e habitshme
është po aq e tmerrshme,
po aq sa të kuptohemi për gjithҫka.

Plagosemi megjithatë.
Dhe, i fiksuar nga një njohje fillestare,
shpirtin tënd të butë,
s’do ta ofendoj me keqkuptim
dhe as do të vras me kuptim.

1956