Ky telefon është pak më i madh se një monedhë dy paund

Ky telefon është pak më i madh se një monedhë dy paund

Një sipërmarrës ka krijuar telefonin më të vogël në botë, i cili është pak më i madh se një monedhë dy paund.

“Zanco Tiny T1” peshon vetëm 13 gram, ka një ekran OLED 1.24 cm me rezolucion 64 x 12 piksel dhe mund të ruajë deri në 300 kontakte telefonike.

Telefoni i vogël Zanco i tipit T1 mbështet një Nano SIM të vetme dhe mund të ruajë deri në 50 mesazhe dhe gjithashtu 50 numrat e fundit në regjistrin e thirrjeve. Ai ka një bateri prej 200mAh.

Bateria mund të zgjasë deri në tri ditë dhe ky aparat punon vetëm me rrjet 2G. Ka një portë USB dhe një nano kartë. Celulari kushton 39 paund.