Jashari: Ligji nuk ka gjetur zbatim adekuat

Jashari: Ligji nuk ka gjetur zbatim adekuat

Ligji për barazi gjinore, nuk ka gjetur zbatimin e duhur në Kosovë dhe se burrat vazhdojnë të përbëjnë përqindjen më të madhe të punësuarve, në pozita të nivelit të lartë drejtues, në institucionet e vendit.

Kështu u tha në konferencën “Përmirësimi i Llogaridhënies Institucionale për Zbatimin e Ligjit për Barazi Gjinore në Vendimmarrje”, organizuar nga Qendra Kosovare për Studime Gjinore, e që si qëllim ka promovimin e iniciativës për arritjen e balancës gjinore, në pozita vendimmarrëse në institucionet publike përmes përmirësimit të llogaridhënies institucionale.