Thaçi: Pajtohemi me SHBA-të dhe NATO-n që ushtria të formohet përmes ndryshimeve kushtetuese

Thaçi: Pajtohemi me SHBA-të dhe NATO-n që ushtria të formohet përmes ndryshimeve kushtetuese

Presidenti Hashim Thaçi edhe një herë deklaroi se formimi i ushtrisë së Kosovës është domosdoshmëri për vendin, sepse sipas tij, Kosovës nuk mund të anëtarësohet në NATO pa e pasur ushtrinë e vet. Presidenti Thaçi tha se tash kur janë kthyer përfaqësuesit e Listës Serbe në institucione, duhet të shfrytëzohet mundësia e fundit që t’i bindin ata për votimin e ndryshimeve kushtetuese për formimin e ushtrisë. Për këtë tha se ka marrë edhe mbështetjen e ndërkombëtarëve. Ndërkaq, kreu i shtetit Thaçi ka komentuar edhe zgjedhjen e presidentit të ri të Serbisë, Aleksandër Vuçiq./21Media