Ambasadorët: Formimi i Ushtrisë të bëhet me ndryshime kushtetuese.- Stojanoviq: Duhet të zgjidhen problemet tjera para transformimit të FSK-së

Ambasadorët: Formimi i Ushtrisë të bëhet me ndryshime kushtetuese.- Stojanoviq: Duhet të zgjidhen problemet tjera para transformimit të FSK-së

Në konferencën “Forca e Sigurisë së Kosovës-Perspektiva e së Ardhmes” , presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, bëri të ditur se, ka kërkuar nga kryeparlamentari, Kadri Veseli, që të mos e fusë në rend të ditës, edhe për pak kohë, nismën e tij ligjore për formimin e ushtrisë. Tha se, këtë vendim e ka marrë për t’u dhënë kohë të gjitha palëve të interesuara, për të shterrur përpjekjet dhe për ta kryer këtë proces përmes amandamenteve kushtetuese. Ndërsa, Ambasadori amerikan Greg Delaëie dhe ai francez Didier Chabert, përsëritën qëndrimet e tyre se formimi i Ushtrisë së Kosovës duhet të bëhet me ndryshme kushtetuese./21Media