Po ashtu edhe në Belgjikë, Gjermani e Holandë

Po ashtu edhe në Belgjikë, Gjermani e Holandë

Asnjëherë në histori nuk ka qenë më e nxehtë në Paris se sa ishte dje. E njëjta gjë vlen edhe për Belgjikën, Gjermaninë dhe Holandën.

Temperaturat u rritën në 42.6 gradë Celsius në kryeqytetin francez, duke thyer një rekord të vendosur në vitin 1947. Verërat më të nxehta në Evropë në 500 vitet e fundit, kanë ardhur të gjitha në 17 vitet e fundit, thonë shkencëtarët.

Disa nga valët e nxehtësisë kanë qenë të lidhura me ndryshimet klimatike të shkaktuara nga njeriu./21Media