"Sanksionet së shpejti do të rriten"

“Sanksionet së shpejti do të rriten”

Presidenti i SHBA-së Donald Trump ka akuzuar Iranin se ka pasur uranium të pasuruar fshehurazi për një kohë të gjatë dhe në të njëjtën kohë ka kërcënuar Teheranin me sanksione më të ashpra.

“Irani ka pasur uranium të pasuruar për një kohë të gjatë, që është një shkelje e plotë e një marrëveshjeje të tmerrshme prej 150 miliardë dollarësh të bërë nga John Kerry dhe administrata e Obamës. Mos harroni, kjo marrëveshje duhet të përfundojë brenda pak vitesh. Sanksionet së shpejti do të rriten, kuptimplotë! “, tha Tramp në Twitter.

Pasi SHBA u tërhoq nga marrëveshja dhe futi sanksione të reja në Teheran, Irani vendosi të rrisë pasurimin e uraniumit mbi kufirin e miratuar nga marrëveshja.

Irani i kërkon BE-së të gjejë mënyra për të reduktuar sanksionet e SHBA-së dhe për të dhënë ndihmën e premtuar ekonomike, përndryshe thotë se shansi i fundit për Evropën për të shpëtuar marrëveshjen bërthamore nga 2015 skadon në 60 ditë.