Thaçi: Selman Vojvoda doli në ballë të demonstratave për një Kosovë të lirë

Thaçi: Selman Vojvoda doli në ballë të demonstratave për një Kosovë të lirë

Me  rastin e 30-vjetorit të rënies së tij u mbajt akademi përkujtimore për dëshmorin Selman Vojvoda i cili u vra nga  forcat serbe  në protestën popullore me moton “Demokraci kundër dhunës” në vitin 1990.  Me këtë rast presidenti Hashim Thaci tha se Selman Vojvoda ra heroikisht në rezistencën paqësore kundër policisë dhe ushtrise serbe dhe se  rënia e  tij ka një simbolikë të vecantë për gjithë  Kosovën.(Teksti- Valmira HOTI, kamera- Berat BAHTIRI)./21Media