Edhe pas kaq vitesh ura vazhdon të jetë njëri prej atraksioneve më të mëdha të parkut Kromlauer

Edhe pas kaq vitesh ura vazhdon të jetë njëri prej atraksioneve më të mëdha të parkut Kromlauer

E vendosur në mesin e gjetheve të gjelbërta në prakun Kromlauer në Gjermani, ura me emrin Raktoz e cila cilësohet si ndër më të bukurat në botë ndryshe njihet edhe si ura djallit, kjo për shkak të mënyrës së ndërtimit të saj e cila është punuar asisoj që gjithmonë të reflektoj në ujin që kalon nën të duke krijuar një rreth të përsosur I cili është I njëjtë pamarrë parasysh këndin nga I cili e shikoni.

E ndërtuar në vitin 1860 me urdhrin e kalorësit të qytetit, kjo urë nuk është e qëndrueshme aq sa duket bukur. Në fakt duket që ndërtuesit e saj rendësin më të madhe ja kishin kushtuar pamjes që ajo ka sot se sa funksionit që urat kanë.

Secili fund i urës Rakotz është i zbukuruar me shtylla të hollë guri që duken sikur mund të ishin dalje natyrale, po të mos kishin formën këndore. Përveç kësaj, parabola e urës është projektuar të jetë gjysma e rrethit të përsosur, kështu që kur ujërat janë ende dhe drita bije në të krijon iluzionin e një rrethi të plotë guri.

Edhe pas kaq vitesh ura vazhdon të jetë njëri prej atraksioneve më të mëdha të parkut Kromlauer, por kalimi i reliktit të vjetër është i ndaluar kjo në mënyrë që ti zgjasin jetën sa më shumë./21Media