Gjashtë ushtrime që mund të ju ndihmojnë

Gjashtë ushtrime që mund të ju ndihmojnë

Në dekadat e fundit, koha e kaluar me dhimbje në shpinë është rritur për 54% në të gjithë botën. Ky numër tregon se sa e rëndësishme është të bësh diçka para se të bëhet vonë.

Nikolai Amosov ishte një kirurg gjeni dhe shkrimtar i njohur që ka besuar se shëndeti ynë është në duart tona. Qasja e tij sistematike mund të na ndihmojë të shmangim problemet serioze në të ardhmen.

Dhimbja e shpinës mund të jetë shumë stresuese dhe torturuese dhe më poshtë ju sjellim disa ushtrime që ishin rekomanduar nga ky kirurg inovator, shkruan bright side, përcjell rtv21.tv

Ushtrime të rekomanduara nga Nikolai Amosov

Amosov ka krijuar grupin e tij të ushtrimeve dhe ka dëshmuar efektivitetin e tyre me shembullin e tij, duke jetuar jetë të gjatë dhe duke ndihmuar në shërimin jo vetëm të shtyllës kurrizore, por edhe forcimin e muskujve të tij dhe shmangien e problemeve të përbashkëta.

Ky mjek i famshëm ka kryer çdo ushtrim 100 herë me ritmin maksimal! I gjithë grupi i ushtrimeve i ka marrë rreth 30 minuta. Pulsi i tij ka arritur në 110-120 rrahje në minutë, që është shumë afër trainimit aerobik. Rekomandohet që të filloni me 4-5 ushtrime, duke bërë 10-15-15 përsëritje të secilit, përcjell rtv21.tv

1. Ushtrimi në karrige

Shtrihuni në një karrige në përmbys.
Mbani duart pas kokës.
Vendosni këmbët drejt e anash. Ju mund t’i shtrini ato në një divan, nëse është e nevojshme.
Tendosni tërë trupin tuaj dhe bëjini paralel me dyshemenë.
Përkuleni mbrapa në pjesën e poshtme të shpinës sa më shumë që të jetë e mundur, duke ngritur pjesën e sipërme.
Përsëritini 10 herë.

2. Përkulja e yogës

Shtrihuni në shpinë.
Duart duhet të jenë përgjatë trupit tuaj.
Hidhni këmbët pas kokës dhe prekni dyshemenë me këmbët tuaja.
Përsëriteni 10 herë.

3. Arritja e pëllëmbës tuaj pas shpinës

Qëndroni drejt.
Ngritni dorën dhe vendoseni atë pas shpinës.
Prekni tehun e krahut të kundërt me pëllëmbën tuaj. Koka juaj mund të shtyjë përpara pak.
Përsëriteni 10 herë me secilën dorë.

4. Tundja e trupit 

Qëndroni në të katër anët në gjunjë.
Filloni të tundeni duke bërë një përkulje të shpejtë dhe të mprehtë të krahëve tuaj në bërryla.
Bëni këtë për 30-60 sekonda, përcjell rtv21.tv

5. Lëkundje në dysheme

Shtrihuni në shpinë.
Kapni gjunjët me duart tuaja dhe shtyni ato nga gjoksi.
Filloni ta lëkundni trupin tuaj përpara dhe mbrapa.
Përsëriteni 10 herë.

6. Ushtrime për të forcuar muskujt e shpinës

Shtrihuni në stomak.
Duart tuaja duhet të jenë drejt përgjatë trupit tuaj.
Ngrini kokën dhe gjoksin dhe mbajeni ashtu për 3 sekonda.
Përsëriteni këtë ushtrim 3 herë./21Media