Nëna rrëfeu momentin e gëzueshëm kur vajza e saj bëri hapat e parë

Nëna rrëfeu momentin e gëzueshëm kur vajza e saj bëri hapat e parë

Gjendja e vogëlushes ishte rast një në një milion, këmbët e Victoria Komada të ishin të deformuara dhe i mungonin kockat.

Mjekët thanë se tre-vjeçarja u përball me humbjen e të dy gjymtyrëve,  e njohur si hemimelia bilaterale tibiale.

Por, prindërit e saj dhanë 180 mijë funte për kirurgji në SHBA dhe tani vajza mund të ecë dhe të luajë, transmeton rtv21.tv.

Nëna e vogëlushes, Marzena Drusewicz, 32 vjeç dhe baba Dariusz Komada 41 vjeç, u kthyen në Norwich të hënën pas dy operacioneve dhe nëntë muajve të rehabilitimit në Florida.

Ishte shumë e dhimbshme gjatë gjithë kohës. Ne të gjithë e kishim të mjaftueshme. Ishte e tmerrshme. Tani ajo nuk ka asnjë dhimbje dhe mund të ecë normalisht dhe ne të gjithë mund ta fillojmë jetën përsëri”, u shpreh Marzena nga Polonia.

Marzena rrëfeu momentin e gëzueshëm kur vajza e saj bëri hapat e parë.

“Ne ishim kaq të lumtur kur ajo mori hapat e saj të parë dhe filluam të qajmë”.

Këmbën e djathtë të Victoria e amputuan mbi gju dhe vendosën kunja në këmbën e majtë para se të ishte bashkangjitur një fiksues.

Operacioni i saj i dytë pa kockat në këmbën e majtë doli i suksesshëm. Vetëm dy ditë më vonë, Victoria mundi të ecë.

Kirurg Dr Dror Paley tha: “Ajo mund të ecë dhe të drejtojë dhe të bëjë sport tani. Ajo ka një rezultat të mrekullueshëm “./21Media