29 prilli festohet si ditë ndërkombëtare e vallëzimit pasi që në këtë datë në vitin 1727 u lind veprimtari i baletit bashkëkohor, Zhan-Zhorzh Nover. Që nga viti 1982, çdo vit gjithkund nëpër botë luhen shfaqje në të cilat loja dhe vallëzimi janë gjuhë universale me mision t’i afrojë dhe miqësojë njerëzit. Pionieri i vallëzimit modern, Jeton Vorfi thotë se vallëzimi në vendin tonë jehonën më të madhe si ngjarje e mori në këto tri vitet e fundit./21Media

29 prilli festohet si ditë ndërkombëtare e vallëzimit pasi që në këtë datë në vitin 1727 u lind veprimtari i baletit bashkëkohor, Zhan-Zhorzh Nover. Që nga viti 1982, çdo vit gjithkund nëpër botë luhen shfaqje në të cilat loja dhe vallëzimi janë gjuhë universale me mision t’i afrojë dhe miqësojë njerëzit. Pionieri i vallëzimit modern, Jeton Vorfi thotë se vallëzimi në vendin tonë jehonën më të madhe si ngjarje e mori në këto tri vitet e fundit./21Media