Shkrimtari austriak Handke ishte përkrahës i Millosheviqit

Shkrimtari austriak Handke ishte përkrahës i Millosheviqit

Akademia suedeze e Shkencave shpërbleu me Çmimin Nobel për Letërsi për vitin 2018 autoren polake, Olga Tokarcuk, dhe autorin austriak, Peter Handke për vitin 2019. Vendimi për shkrimtarin austriak u cilësia skandaloz nga përfaqësuesit institucional të Kosovës si dhe nga njohës të letërsisë botërore pasi që Handke ka përkrahur publikisht veprimet e Millosheviqit madje ka qenë edhe pjesëmarrës në varrimin e tij./21Media