Kushtetuta është identiteti i Kosovës

Kushtetuta është identiteti i Kosovës

Kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli në fjalimin e tij për nder të nëntë vjetorit të Kushtetutës së Kosovës, ka thënë se Kushtetuta është identiteti i shtetit tonë të pavarur dhe sovran.

Veseli tha se historia e Kushtetutës është e gjatë dhe e dhimbshme që ndërlidhet edhe me të kaluarën.

Tutje, Veseli ka përkujtuar sfidat e studentëve dhe minatorëve gjatë viteve të 80-ta për të realizuar ëndrrën e shtetit të pavarur.

“Prilli 2008 kjo ëndërr u bë realitet, u krijua Kushtetuta për të zbatuar deklaratën e Pavarësisë dhe vullnetin e popullit”, tha Veseli.

Sipas tij Kushtetuta përmban standardet më të larta të lirive dhe të drejtave të njeriut, por që ende ka sfida që këto të drejta të respektohen plotësisht.