Veshje interesante

Veshje interesante

Në kulturat e shteteve të ndryshme është zakon që nusja të ketë të veshur fustan të bardhë në ditën e dasmës. Përveç kësaj tradite ekzistojnë edhe veshje tradicionale të cilat praktikohen ende nga ata të cilët i ruajnë këto zakon.

Elementi i cili më së shumti mbizotëronë është shamia e kokës ku në shumicen e vendëve nusja ka kokën e mbuluar. /21Media 

Nuset indiane

Nuset në Ruman

Nuset mongole

Nuset në Gora (mes Kosovës dhe Maqedonisë)

Nuset në Kinë

Nuset në Japoni

Nuset në Xhakartë

Nuset në Kenia

Nuset në Kazakistan

Nuset në Afrikën Jugore