VIBER: Kujdes me gjuhën e urrejtjes!

2 min read

Viber prezanton ndryshime në aplikacion: Kujdes çfarë dërgoni në të ardhmen!

Viber ka respektuar rregullat e reja të BE-së për gjuhën e urrejtjes.
Domethënë, aplikacioni në të ardhmen do të heqë çdo përmbajtje dhe mesazh që e vlerëson si shkelje e te drejtave te njeriut.

Ata pretendojnë se po futen ndryshime të reja për t’i bërë të gjithë përdoruesit të ndihen të sigurt dhe “të shijojnë përmbajtjen në Viber”.

Për më tepër, Viber do të investojë burime të konsiderueshme në trajnimin dhe ekipet mbështetëse për të moderuar mesazhet në kanalet brenda aplikacionit popullor të korrespondencës.

“Ne jemi krenarë që punojmë me Komisionin e BE-së për Drejtësinë, Konsumatorët dhe Barazinë Gjinore, si dhe me OJQ-të e besuara për të analizuar dhe hequr gjuhën e urrejtjes nga kanalet Viber”, tha kompania në një deklaratë.

Përmbajtja do të analizohet dhe hiqet nga moderatorët, por vetë përdoruesit do të mund të raportojnë mesazhe fyese ose të gjuhës së urrejtjes.

“Viber ka qenë gjithmonë i përkushtuar ndaj privatësisë dhe sigurisë së përdoruesve të tij. Me ndryshimet e reja, ne mund ta përmirësojmë më tej këtë pikë të biznesit tonë”, tha Idit Arad, Këshilltar i Përgjithshëm për Rakuten.

Viber nuk është i vetmi që do të duhet t’u bindet rregullave të reja të Bashkimit Evropian. Në mënyrë të ngjashme priten edhe aplikacione të tjera komunikimi, si Facebook Messenger, Vocap dhe të tjera./21Media