Murati: Lufta e vitit ’99 do të ishte e pamundur pa Shqipërinë.-Hysa: Komunizmi i pamundësoi Shqipërisë të projektojë ndihmë për gjysmën e saj

Murati: Lufta e vitit ’99 do të ishte e pamundur pa Shqipërinë.-Hysa: Komunizmi i pamundësoi Shqipërisë të projektojë ndihmë për gjysmën e saj

Cilat janë disa nga faktet historike të 28 nëntorit 1912, ka shumë pak të pathëna për zhvillimet që i kanë paraprirë Kuvendit të Vlorës kësaj faqeje të historike kombëtare.

Në vazhdim do t’i shpalosim disa nga ato fakte dhe rolin që ka pasur Republika e Shqiprisë në luftën e  Kosovës për liri dhe pavarësi.

Për raportet Kosovë-Shqipëri sot, flasin kryetari i Lëvizjes për Bashkim, Valon Murati dhe hulumtuesi i pavarur shkencor në Institutin Albanalogjik, Ylber Hysa./21Media