Automjeti i ri dhe do të jetë në shitje në fund të vitit 2019

Automjeti i ri dhe do të jetë në shitje në fund të vitit 2019

Volkswagen i ardhshëm elektrik hatchback do të jetë në dispozicion në versione me tre kapacitete të ndryshme të baterisë.

Automjeti, i koduar me emrin Neo, do të jetë i pari i familjes elektrike Volkswagen, dhe do të jetë në shitje në fund të vitit 2019.

Në varësi të buxhetit, konsumatorët do të jenë në gjendje të zgjedhin mes modeleve me një gamë të vetme tarifimi prej 330, 450 ose 600 kilometrash.

Përveç gamës, për shkak të kapaciteteve të baterisë, performanca e këtyre versioneve do të jetë e ndryshme – një bateri më e madhe do të thotë një VW elektrik më të shpejtë.

Varianti më i fuqishëm me 600 km i jep Volkswagen një avantazh të rëndësishëm mbi “sundimtarët” e tanishëm të makinave të klasës EV Tesla dhe Nissan.

Volkswagen, planifikon të prodhojë 1,500 vetura elektrike në ditë, në fabrikën në Zikaw, në të cilën do të prodhojë të gjitha makinat nga familja elektrike.