Banka Qëndrore Evropiane ka deklaruar se më 4 prill do të hyjë në qarkulllim kartmonedha e re me vlerën e 50 eurove

Banka Qëndrore Evropiane ka deklaruar se më 4 prill do të hyjë në qarkulllim kartmonedha e re me vlerën e 50 eurove

Kartmonedha prej 50 eurove do të ketë elemente shumë të larta sigurie, duke e bërë atë shumë të vështirë për ta falsifikuar.

Më herët u hodhën në qarkullim monedhat kartmonedhat prej 5, 10 dhe 20 eurosh. Ndërkohë kartmonedha prej 50 eurove do të lirohet pas pak ditëve.

Pas kësaj mbetet të shohim se cilat do të jenë kartmonedhat e reja për vlerat 100, 200 dhe 500 euro./21Media