Krahas importit, eksporti në Kosovë vazhdon të jetë simbolik

Krahas importit, eksporti në Kosovë vazhdon të jetë simbolik

Vitin e kaluar Kosova ka eksportuar rreth 280 milionë euro ndërsa ka importuar mallra 2.7 miliardë euro.

Njohësit e çështjeve ekonomike vlerësojnë se për tu rritur eksporti në vend, përveç përkrahjes institucionale, nevojitet edhe rritja e nacionalizmit ekonomik.

“Mungojnë kampanja vetackonomik, atëherë si mund të priten rezultate pozitive”, ka thënë kryetari i Odës Ekonomike, Safet Gërxhaliu.

Ai është shprehur se miratimi i ligjit për Tegeti të Brendshme do të mundësonte përafrimin e eksport-importit.

Megjithatë, eksportimi i mbeturinave të metaleve tash e sa vjet prinë në listën e eksporteve kosovare.

Këtë e ka konfirmuar për televizionin publik zëdhënësi i  Doganës së Kosovës, Adritaik Stavileci.

“Eksporti i Kosovës ka mbetë në disa produkte siç janë: mbetjet e hekurit dhe xeheve. Në fakt viteve të fundit kemi pasur një zhvillim më pozitiv për shkak se kanë filluar të eksportohen lëngjet si verërat”, ka thënë Stavileci.