Rektori i UP-së u pengua gjatë fjalimit të tij

Rektori i UP-së u pengua gjatë fjalimit të tij

Një grup i studentëve tentuan ta pengojnë shënimin e 47 vjetorit të themelimit të UP -ë.

Me nisjen e fjalimit të rektorit të UP-së, Marjan Dema disa persona që thanë se janë studentë fishkëlluan me filikaqë duke e quajtur Demën rektor të klanit pronto.

Studentëtë u larguan nga sigurimi dhe Dema vazhdoi fjalën e tij duke moskomentuar këtë aksion të studentëve.

Universiteti i Prishtinës shërben si një nga universitetet më të mëdha në fushën e Kosovës. Është anëtar i Shoqatës së Universiteteve Evropiane dhe  mbanë kontakte me universitetet dhe institucionet perëndimore evropiane dhe amerikane.

UP u themelua me Ligjin mbi themelimin e Universitetit të Prishtinës, të cilin e miratoi Kuvendi i Krahinës Socialiste të Kosovës më 18 nëntor 1969./21Media

Fotografia e Valmire A. Hoti

Fotografia e Valmire A. Hoti

Fotografia e Valmire A. Hoti